به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «جول بلانکسون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جان هاپکینز آمریکا، در این باره میگوید: «تحقیقات قبلی نشان داد که واکنش افراد مبتلا به HIV به واکسنهای کووید ۱۹ مطلوب است.»
وی در ادامه افزود: «ما مشاهده کردیم واکسنهای کووید ۱۹ باعث ایجاد واکنشهای ایمنی قوی در افرادی که مبتلا به HIV هستند، میشود، مشابه آنچه در افراد سالم مشاهده میشود.»
در این مطالعه، نمونه خون جمع آوری شده از هفت زن و پنج مرد مبتلا به HIV و از هفت زن و ۱۰ مرد بدون HIV بین ۷ تا ۱۷ روز پس از دریافت دوز دوم واکسن کووید ۱۹ مورد آزمایش قرار گرفت.
همه افراد مبتلا به HIV تحت درمان ضدویروسی بودند و تعداد سلولهای T۴ CD۴+ آنها ۹۱۳ سلول در هر میکرولیتر بود. سطح این سلولهای ایمنی در یک فرد سالم بین ۵۰۰ تا ۱۲۰۰ سلول در هر میکرولیتر است، در حالی که در افراد مبتلا به HIV درمان نشده ممکن است تعداد آنها کمتر از ۲۰۰ سلول در هر میکرولیتر باشد.
به گفته محققان، سلولهای T+ CD4 سلولهای T کمکی نیز نامیده میشوند زیرا به نوع دیگری از سلولهای ایمنی به نام سلولهای B در پاسخ به پروتئینهای سطحی (آنتی ژنها) روی ویروسهایی مانند کروناویروس کمک میکنند.
به گفته بلانکسون: «ما دریافتیم که تفاوت قابل توجهی در پاسخ سلولهای T CD۴+ تولید شده توسط واکسن برای شرکت کنندگان سالم و کسانی که مبتلا به HIV هستند وجود ندارد. این نشان میدهد که افراد مبتلا به HIV با واکسیناسیون مناسب میتوانند به طور کافی در برابر کروناویروس محافظت شوند.»
نظر شما